Marcipnos Stollen
Hozzvalk: 50 dkg BL-80 liszt, 2,5 dl langyos tej, 3 evkanl mz, 2 tojs srgja, 1/2 tk. s, 1 citrom reszelt hja, 5 evkanl megolvasztott majd lehttt vaj (n nem olvasztottam meg) 1 tk. rlt mzes stemny fszerkeverk, 2,5 dkg leszt (n majdnem 3 dkg-t tettem bele) Tovbb: 12,5 dkg klnbz mazsola, 5 dkg kandrozott gymlcskeverk, 2,5 dkg darabos mandula, 30 dkg marcipn (n kevesebb mazsolt s tbb kandrozott gymit tettem bele)
n a dagaszts programot vgig csinltam, majdnem kijtt a vgra pitlibl. Lisztezett felletre bortottam s n kzzel dolgoztam bele a mazsolt, kandrozott gymit s a mandult. Kt darabra kell vgni. Az egyiket kinyjtani tglalap alakra. A marcipn felbl rudacskt formlni, de egy kicsit rvidebbet mint a tszta hossza s a tszta kzepre helyezni. gy rja a recept, hogy kzpen fogjuk ssze a tsztt, de n egymsra hajtttam a kt oldalt. Alaposan ssze kell nyomkodni a tszta vgt. A msi ktsztval ugyangy kell eljrni. Kizsrozott, lisztezett tepsire vagy formba tenni s megkeleszteni. 200 fokra elmelegtett stben 20-25 percig kell stni. Amikor aranysrga s jl tslt, fmrcsra fektetni s hagyni kihlni. Mg melegen lekentem olvasztott margarinnal s 2-3 rtegben szrtam r porcukrot. |